Rösta

 

Alla som är medlemmar i föreningen kan rösta. Röstningen är öppen fram till och med den 15 april 2021. Observera att det bara går att rösta via mail till priset@fuism.se

Alla medlemmar har en röst var. Institutionsmedlemmar har alltså en röst per institutionVarmt välkommen med din/er röst!
Det är som vanligt inte möjligt att rösta på en verksamhet man själv arbetat i, eller som finns på samma kulturinstitution där man arbetar.

Finalister i Årets pedagogiska pris 2020
Nu är de tre finalisterna utsedda av styrelsen! Vi tackar för de 23 inskickade bidragen till årets tävling. Samtliga finalister kommer även att presentera sina bidrag digitalt på årets ”Fokus på” som hålls i samband med årsmötet den 15 mars 2021.
äter judar falukorv
Judiska museet: ”Äter judar falukorv?”
Motivering:
Chavruta – en tusenårig praktik med fokus på mötet och samtalet främjar ömsesidig respekt inför varandras olikheter, erfarenheter och tankevärldar. Att låta ursprungskällan vara utgångspunkt är angeläget i en tid av överflöd av information, förvrängningar och faktafel. Metoden fördjupar förståelsen för den judiska traditionen och kulturen både i Sverige och i stort och kan också inspirera i annan verksamhet.

Läs mer om bidraget (PDF-fil öppnas i nytt fönster): Bidrag Judiska museet

Presentation: Äter judar falukorv

 

KampeniTiden_16x9Jönköpings läns museum: ”Kampen i tiden”
Motivering:
Kampen i tiden förenar det digitala spelet med det fysiska rummet i syfte att öka kunskap, engagemang och delaktighet i kulturhistorien för barn och unga. Genom att anställa ungdomar skapas äkta mandat och ambassadörskap och projektet får ett genuint deltagarperspektiv. Gediget, kreativt och ärligt.

Läs mer om bidraget (PDF-fil öppnas i nytt fönster): Bidrag Jönköpings läns museum

Presentation Kampen i tiden

AlltFrånDinoOmslag

Bohusläns museum: ”Allt från dinosaurier till mormor – från baktid till framtid”
Motivering:
Ett inspirerande projekt som knyter samman generationer. Med hjälp av föremål i samlingarna skapas konkreta utgångspunkter kring det abstrakta ordet tid, något vi alla har en relation till men uppfattar på olika sätt. En metod som kan användas av andra museer som vill arbeta undersökande kring olika begrepp och främja mötet mellan människor.
Läs mer om bidraget (PDF-fil öppnas i nytt fönster): Bidrag Bohusläns museum

Presentation: Från baktid till framtid