Årets pedagogiska pris

pedagogiskaprisobstillfallig

OBS! Nomineringstiden är avslutad men tre finalister är utsedda, de hittar ni här: http://fuism.se/arets-pedagogiska-pris/de-tre-finalisterna-2016/ In och rösta på din favorit!

 

I år byter Årets pedagogiska projekt namn till Årets pedagogiska pris och det är möjligt att nominera både projekt och pedagogisk verksamhet.

Det händer mycket spännande inom pedagogisk utveckling vid svenska museer och kulturinstitutioner – FUISM vill med priset Årets pedagogiska pris lyfta fram inspirerande och framgångsrika pedagogiska verksamheter och metoder.

Ta chansen och skicka in det projekt eller den pedagogiska verksamhet som du vill nominera till Årets pedagogiska pris 2016!

Vägen till prisutdelning i fem steg

  1. OBS! Förlängd nomineringsperiod fram till 19 januari 2017.
  2. Tre finalister väljs ut av styrelsen och publiceras den 8 februari 2017 på FUISM.se
  3. Presentation av finalisterna vid FUISM:s årsmöte den 13 mars 2017
  4. Omröstning av finalisterna bland FUISM:s medlemmar pågår från 6 feb till 31 mars.
  5. Prisutdelning på Riksförbundet Sveriges Museers vårmöte 25-27 april 2017

Så här nominerar du
Det nominerade projektet eller pedagogiska verksamheten måste ha pågått under 2016 men det kan vara omfattande och långsiktigt eller småskaligt med kort och intensivt varaktighet.

I år testar vi ett nytt sätt för dig att nominera till Årets pedagogiska pris. Nedan hittar du en e-anmälan, du fyller i rutorna, bifogar foton (om du vill) och klickar sedan på rutan längst ner för att skicka in din nominering till oss. Vi hoppas att det både blir enklare för dig att nominera och att det gör urvalsprocessen mer jämlik.

Så här går urvalsprocessen till
FUISM:s styrelse bedömer nominerade projekt och verksamheter som kommer att gå vidare till final utifrån att de ska vara ”BRA projekt”.  Vi söker pedagogiska projekt och verksamheter som är:

  • Berörande
  • Relevanta
  • Angelägna

I relation till innehåll, arbetsmetod, målgrupp eller samarbetspartner.

Tillkännagivande och presentation av de tre projekt/verksamheter som går vidare till final
På FUISM:s årsmöte i samband med Fokus på pedagogik‐dagen den 13 mars 2017 ges en fördjupad presentation av finalisterna. Prisutdelning sker under festliga former på RSM:s vårmöte i april!

Välkommen att nominera via e-anmälan nedan!

Susanna Zidén

Ordförande i FUISM

flogo

 

Fyll i formuläret för att skicka in ditt bidrag till Årets pedagogiska pris 2016

Så snart någon ur FUISMs styrelse noterat att ditt bidrag inkommit får du ett svarsmail från oss. På så vis får du ett kvitto på att vi mottagit ditt bidrag.