Vinnare Årets pedagogiska projekt 2013

Vinnare av Årets pedagogiska projekt 2013 är Hembygd – någonstans i Sverige ”Plattformen”, Rot produktion. Fuism styrelsens motiveringen lyder:  Ett gediget pedagogiskt projekt som sätter de ungas tankar och perspektiv i främsta rummet. Varje bild och inlägg är unikt, samtidigt växer en tydlig bild av dagens Sverige fram genom plattformens helhet. Arbetet har startat i det lilla, nära och bekanta för att sedan lyfta till de stora angelägna frågorna som makt, flykt och fördomar. Frågorna som projektet väcker känns både relevanta och aktuella. Ett projekt med hjärta där målgruppens delaktighet och engagemang berör.

Det vinnande projektet är framröstat av föreningens medlemmar. Totalt nominerades 24 pedagogiska projekt. Av dessa valde FUISMs styrelse ut tre finalister: Möten med minnen Nationalmuseum och Alzheimerfonden, Extra Allt Länsmuseet Gävleborg och Projektet Hembygd – någonstans i Sverige ”Plattformen”, Rot produktion.

Mer information.