Du hittar oss på Vårmötet

Vill du delta i årsmötet?

Lokal: Karlsgatan 2
Dag och tid: tisdag 25 april kl.9-12
Kontaktperson: Karin Jonsson
Anmäl dig till: karin.e.jonsson@umu.se

Det finns också möjlighet att delta digitalt.

Se också till att lyssna till inspirerande och spännande samtal i paneldiskussionen

26 april kl 14:35-15:15

Pedagogens roll i det demokratiska samtalet / FUISM

Pedagoger på museum och konsthallar är den yrkesgrupp som fysiskt möter och tillgängliggör utställningarnas innehåll för en bred publik– med andra ord är det vi pedagoger som skapar förutsättningar för att våra museer och konsthallar blir mötesplatser och demokratiska arenor. När samhället förändras behöver kulturinstitutionerna mer än någonsin sträcka sig ut och verka i och tillsammans med omgivande samhälle. Hur kan ett museum eller konsthall skapa mening för samhällets alla medborgare?

I ett panelsamtal vill FUISM lyfta frågan om hur den pedagogiska aspekten av konst och kultur bidrar till samhället och vilken plats som finns för yrkesrollen i framtiden samt lyfta fram goda exempel. Panelen består av Sofia Lindström Sol som forskar om deltagardrivna processer, Per Nilsson arkeolog, Jennifer Shutzberg museipedagog samt Amelie Tham representant från Fisksätra museum –ett kulturpolitiskt laboratorium som vill knuffa på gränserna för vad ett museum kan vara. Moderator för samtalet är Azmara Nigusse bl a styrelseledamot i FUISM samt verksam inom Genus i museer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *