Digital konferens och inspirationsdag med Perspektivbyrån 1 februari

210117_FUISM PerspbyråFUISM region norr bjuder in alla medlemmar till en digital konferens och inspirationsdag med Perspektivbyrån!

Måndag den 1 februari 2021 klockan 9.00-15.00

Välkommen till en dag med Perspektivbyrån som berättar om sina metoder som tar sin utgångspunkt i diskrimineringslagen och barnkonventionen med syfte att skapa verksamheter som når alla barn – även dem i periferin som annars riskerar att diskrimineras eller uteslutas.

Perspektivbyrån är en rolig och kreativ lek där barnen är detektiver som granskar, synliggör och kartlägger verksamheterna. Mia Westin och Jenny Saba Persson kommer under dagen varva föreläsning med grupparbeten, metodövningar och bikupor.

Under eftermiddagen kommer Bildmuseet i Umeå berätta om hur de arbetar för att möta nya behov då det fysiska mötet inte är möjligt på grund av geografiska avstånd eller pågående pandemi.
Kan vi lära oss av något av rådande läge och använda nya metoder för att nå marginaliserade grupper som sällan besöker museum och konsthallar? Dagen avslutas med zoomfika där ni medlemmar får tid att prata med varandra över en kopp kaffe.

Anmäl dig via länken senast den 24 januari:
https://forms.gle/zFTXEwh2BBdk9pxKA
Här kan du även se hålltider för dagen. Du kan välja att delta heldag eller pass 1 eller 2. Efter att du har anmält dig, kommer du att få en zoom-länk skickad till dig. Den använder du sedan för att logga in till konferensen.

Mer om diskrimineringslagen och Perspektivbyrån:
https://www.learnify.se/l/show.html#att/nxoR4?lang=sv
https://xn--perspektivbyrn-xib.nu/